OUR BLOG

Πώς μπορεί ο COVID-19 να δημιουργήσει θετικά αποτελέσματα για τις ιστοσελίδες και τους δημιουργούς τους

Για πολλές εταιρείες και ρόλους, το COVID-19 έφερε απροσδόκητο κλείσιμο και απώλεια θέσεων εργασίας. Ωστόσο, για άλλους, ήταν ένας τρόπος να γίνουν δημιουργικοί για το πώς να διατηρήσουν τις πόρτες ανοιχτές, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης σε ένα εικονικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Για άλλους, η εργασία έχει πραγματικά αυξηθεί, όπως για εκείνους που έχουν ήδη λειτουργήσει απομακρυσμένα όπως συγγραφείς περιεχομένου, διαδικτυακοί έμποροι και προγραμματιστές. Τώρα, οι κατασκευαστές ιστοσελίδων, πολλοί από τους οποίους εργάζονται ήδη ως ελεύθεροι επαγγελματίες από το σπίτι, βλέπουν μια σημαντική ευκαιρία να κάνουν περισσότερα.

Άνοιγμα για επιχειρήσεις (Online)

Παρόλο που πολλές επιχειρήσεις είχαν ήδη παρουσία στο Διαδίκτυο μέσω μιας εταιρικής ιστοσελίδας, ενδέχεται να μην την έχουν ενημερώσει ή στηριχθεί σε αυτήν όσο χρειάζεται τώρα. Μερικοί είχαν ακόμη και τον ιστότοπό τους απλώς ως placeholder με λίγο περιεχόμενο. Αυτές οι επιχειρήσεις προσπαθούν τώρα να ανανεώσουν τους ιστότοπούς τους επειδή είναι η μόνη βιτρίνα που έχουν κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.

Ως σωτηρία για την πελατειακή τους βάση και το κοινό-στόχο, αυτές οι εταιρείες αναζητούν δημιουργούς ιστότοπων που μπορούν να τους βοηθήσουν να επεκτείνουν την παρουσία τους μέσω ενός πιο ελκυστικού σχεδιασμού με πρόσθετο περιεχόμενο, ένα διαδικτυακό σύστημα προγραμματισμού και επιπλέον τρόπους για αγορές και παραγγελίες. Ίσως χρειαστεί να ανανεώσουν τον ιστότοπό τους για να έχουν ψηφιακή βιτρίνα ή να κατασκευάσουν eshop.

Μια πηγή για πληροφορίες και σύνδεση

Πολλοί οργανισμοί και εταιρείες χρειάζονται εξίσου νέους ιστότοπους για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με τον COVID-19. Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ιστοσελίδων φιλικών προς τα PC αλλά και προς τις κινητές συσκευές, στις οποίες μπορούν να παρέχουν ενημερωμένα στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικές με την πανδημία.

Άλλες επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους για να αναπτύξουν σελίδες προορισμού (landing pages) και να ξεκινήσουν νέες ενότητες για την υπάρχουσα ιστοσελίδα τους. Χρειάζονται κατασκευαστές ιστοσελίδων που μπορούν να τους βοηθήσουν να παρουσιάσουν αυτό που προσφέρουν στο κοινό τους κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Αυτά τα είδη κοινού θέλουν άμεσες απαντήσεις σε αβέβαιες στιγμές, επομένως αυτοί οι ιστότοποι και οι σελίδες προορισμού πρέπει να παραδοθούν γρήγορα.

Ταυτόχρονα, οι εταιρείες θέλουν να ενημερώσουν την ιστοσελίδα τους με άλλες πολύτιμες πληροφορίες για το κοινό τους. Ένας ταλαντούχος δημιουργός ιστότοπων μπορεί να εφαρμόσει τις σχεδιαστικές του ικανότητες για να καθοδηγήσει μια εταιρεία προς το σωστό συνδυασμό των σχετικών με το COVID-19 τμημάτων και της κύριας προσφοράς προϊόντων ή υπηρεσιών της εταιρείας.

Μια βελτιωμένη εμπειρία χρήστη

Οι εταιρείες συνειδητοποιούν ότι η καραντίνα αφήνει τους ανθρώπους με πολύ περισσότερο χρόνο στα χέρια τους και τον ξοδεύουν στο διαδίκτυο. Κάθε εταιρεία θέλει αυτά τα μέλη του κοινού-στόχου να επισκέπτονται και να αλληλεπιδρούν με την ιστοσελίδα τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι λοιπόν είναι σημαντικό να βελτιωθεί η εμπειρία του επισκέπτη στην ιστοσελίδα

Για παράδειγμα, ένας δημιουργός ιστοσελίδων μπορεί να αλλάξει το σχεδιασμό του ιστότοπου για να συμπεριλάβει εμφανείς περιοχές όπως μια γραμμή ειδοποιήσεων. Αυτά τα στοιχεία σχεδίασης βοηθούν τις εταιρείες να προσελκύσουν τους επισκέπτες του ιστότοπού τους στις πληροφορίες που χρειάζονται σχετικά με το COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των νέων εργάσιμων ωρών, υπηρεσιών, προωθήσεων και άλλων.

Με τόσες πολλές αλλαγές σχεδιασμού σε έναν ιστότοπο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ενσωμάτωσης άλλων τύπων εργαλείων και τεχνολογίας, οι εταιρείες πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι ο σχεδιασμός τους για κινητά προσφέρει την ίδια εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Παρόλο που το κοινό εργάζεται από το σπίτι ή ξοδεύει περισσότερο χρόνο εκεί, οι κινητές συσκευές εξακολουθούν να είναι ο προτιμώμενος τρόπος για να επισκεφθούν ιστότοπους.

Τεχνική βοήθεια κατά την άνευ προηγουμένου κίνηση στο Διαδίκτυο

Ως δημιουργοί ιστοσελίδων μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε σε ορισμένα από τα τεχνικά ζητήματα που έρχονται με την άνευ προηγουμένου κυκλοφορία διαδικτύου που επιβραδύνει τόσες πολλές ιστοσελίδες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσφέρουμε τεχνική υποστήριξη εταιρείες και οργανισμούς που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποια μοναδικά τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιδιορθωθούν το συντομότερο δυνατό.

Η ανάληψη δράσης περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ενός υπερφορτωμένου διακομιστή, την αφαίρεση περιττών εικόνων και βίντεο από σελίδες για τη βελτίωση της συνολικής λειτουργικότητας του ιστότοπου και τη βελτιστοποίηση των εικόνων. Επίσης ειμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε ότι ο ιστότοπος σας έχει επαρκή προστασία για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επιθέσεων DDoS.